Politica de confidențialitate

1. Informații generale

Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt procesate de către Overground Music SRL, cu sediul în București, str. Economu Atanase Stoicescu nr. 14, sector 6, în calitate de operator de date. Vă asigurăm de atenția și responsabilitatea noastră în operarea acestora.

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării Overground Music Web Shop (https://overground.ro/shop/).

2. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

2.1.

Dacă sunteți client al Overground Music Web Shop (https://overground.ro/shop/), Overground Music SRL va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal cum ar fi nume şi prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare. Vom folosi aceste informații pentru scopuri precum:

  • Să vă trimitem informații referitoare la comanda dvs.
  • Să confirmăm împreună cu dvs. detalii referitoare la comanda dvs.
  • Să vă răspundem la eventualele întrebări sau cereri legate de retururi, returnarea contravalorii achitate sau alte plângeri;
  • A putea să ne îndeplinim obligațiile legale din punct de vedere fiscal, precum calcularea impozitelor;
  • A putea îmbunătăți serviciul oferit prin intermediul Overground Music Web Shop;
  • Să vă trimitem comunicări promoționale, dacă alegeți să le puteți primi.

Dacă vă creați un cont pe site, vă vom stoca numele, adresa de facturare, adresa de email și numărul de telefon, informații care vor fi folosite pentru a putea popula automat câmpurile de plasare comandă în cazul unor comenzi viitoare, pentru confortul dvs. în utilizare.

Ca regulă, stocăm informațiile dvs. personale strict pentru durata de timp necesară pentru scopurile pentru care colectăm și folosim aceste date, și niciodată mai mult decât perioada de timp pentru care suntem obligați din punct de vedere legal să le stocăm. De exemplu, vom stoca informațiile legate de comandă timp de 10 ani pentru arhivarea facturilor ca documente justificative în conformitate cu Ordinul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) nr. 2.634/2015. Acestea includ numele dvs, adresa de email, adresa de facturare și adresa de livrare.

De asemenea vom stoca recenziile și comentariile dvs, dacă alegeți să le lăsați public oriunde pe site, alături de adresa de e-mail asociată contului și adresa IP de la care a fost trimis comentariul / recenzia.

Vor fi prelucrate date referitoare la modul în care utilizați site-ul, de exemplu comportamentul sau preferinţele dumneavoastră în cadrul Overground Music Web Shop, prin instalarea de fișiere text (cookies). Detalii despre acestea puteți citi în Politica de cookies, unde puteți de asemenea controla căror categorii de cookies permiteți instalarea. Vă avertizăm că blocarea unor categorii de cookies poate duce la o funcționare suboptimă a Overground Music Web Shop.

Overground Music SRL nu prelucrează niciodată direct informațiile cardului dvs. de credit în urma folosirii acestuia pentru a plăti online contravaloarea produselor comandate pe Overground Music Web Shop. Procesarea tuturor informațiilor de plată este realizată de parteneri externi:

  1. PayPal prin intermediul unui cont de utilizator sau al interfeței PayPal Online Card Payment Services. În procesarea plăților, o parte din datele dvs. vor ajunge la PayPal, inclusiv informații necesare pentru a procesa sau a susține plata, precum informațiile de facturare și suma totală de facturat. Vă rugăm consultați Politica de Confidențialitate PayPal pentru mai multe detalii.
  2. MobilPay.ro prin interfața lor securizată de plăți online, pe care o puteți folosi pentru plăți direct cu cardul de debit sau de credit; vă rugăm consultați Politica de Confidențialitate MobilPay pentru mai multe detalii.

Toate informaţiile din coşul de cumpărături sunt transmise criptat către server printr-o conexiune securizată cu un certificat digital emis de Let’s Encrypt.

2.2.

Dacă sunteți vizitator al site-ului, Overground Music SRL va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării site-ului, cum ar fi:

  • Produsele pe are le vizionați: vom folosi aceasta, de exemplu, pentru a vă putea arăta o listă a produselor recent vizionate de către dvs.
  • Locația geografică, adresa IP și browserul de pe care navigați: vom folosi aceste informații cu scopul de a estima taxele de transport sau alte taxe
  • Adresa de livrare: vă vom cere aceste informații pentru a putea, de exemplu, să estimăm costurile de livrare înainte de plasarea unei comenzi.
  • Adresa IP, sistemul de operare, broswerul de pe care navigați, referrer-ul și adresa URL a site-ului dvs. dacă alegeți să lăsați un comentariu/recenzie pe site (împreună cu alte informații pe care le veți oferi explicit în acest sens precum nume, username, adresă de email și comentariul însuși).

De asemenea, folosim fișiere cookie pentru a putea monitoriza conținutul coșului dvs. de cumpărături cât timp utilizați site-ul nostru.

2.3.

Site-ul nostru folosește extensii web dezvoltate de YouTube, un serviciu Google. Operatorul paginilor este YouTube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA.

Dacă vizitați una dintre paginile noastre care conține un plugin YouTube, se va stabili o conexiune cu serverele YouTube. Aici, serverul YouTube va primi informații despre paginile pe care le-ați vizitat pe site-ul nostru. Dacă sunteți autentificați în contul dvs. de YouTube, YouTube vă permite să asociați conținutul urmărit prin intermediul site-ului nostru direct profilului dvs. personal de utilizator. Pentru a preveni acest lucru, delogați-vă din contul de YouTube.

De asemenea, integrarea cu conținut YouTube este folosită pentru a crește nivelul estetic al unora dintre paginile site-ului nostru. Acesta constituie un interes justificat, în linie cu Art. 6 (1) (f) GDPR. Informații suplimentare puteți găsi în declarația de protecție a datelor Youtube: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

2.4.

Pentru o reprezentare uniformă a fonturilor, acest site folosește fonturi web oferite de Google. Atunci când deschideți o pagină, browserul dvs. încarcă fonturile web necesare în cache-ul său, pentru a putea afișa textele în mod corect.

Pentru acest scop, browser-ul dvs. trebuie să stabilească o conexiune cu serverele Google. Google primește astfel informația că site-ul nostru web este accesat de către adresa dvs. IP. Folosirea serviciului Google Web fonts este făcută cu scopul de a putea prezenta conținutul site-ului într-un mod cât mai uniform și mai atractiv, ceea ce constitue un interes justificat, în linie cu Art. 6 (1) (f) GDPR.

Dacă browserul dvs. nu oferă suport pentru fonturile web, o selecție de fonturi standard va fi folosită de către computerul dvs.

Mai multe informații despre foosirea datelor primite de la utilizatori veți găsi aici: https://developers.google.com/fonts/faq precum și în Politica de Confidențialitate Google aici: https://www.google.com/policies/privacy/.

3. Scopurile și temeiurile prelucrării

3.1.

Dacă sunteți client al Overground Music Web Shop, Overground Music SRL prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră şi Overground Music SRL, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe site, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și Overground Music SRL, definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și Overground Music SRL.

  • pentru îndeplinirea obligațiilor legale care revin Overground Music SRL în contextul serviciilor prestate prin intermediul site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea Overground Music SRL de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin intermediul site-ului.

  • pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță (e-mail, social media) de comunicări comerciale privind produsele și serviciile oferite de Overground Music SRL, prin intermediul site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare din formular la momentul plasării unei comenzi. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail conţinând comunicări comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  • în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Overground Music Web Shop, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Overground Music SRL de a îmbunătăți permanent experiența clienților pe site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară, prin intermediul consimțământului de instalare cookies. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

3.2.

Dacă sunteți vizitator al site-ului, Overground Music SRL prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, social media), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Overground Music SRL prin intermediul Overground Music Web Shop.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail conţinând comunicări comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

  • pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţi experiența dumneavoastră oferită pe site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Overground Music SRL de a asigura funcționarea corectă a site-ului, precum și pentru a îmbunătăți permanent experiența vizitatorilor site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

4. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Ca principiu, Overground Music SRL va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.

În cazul în care sunteți client, vom prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior conform obligaţiilor legale care revin în sarcina Overground Music SRL (de exemplu, în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).

În cazul în care doriți să nu vă mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau dacă doriți ștergerea datelor, vă puteți exercita drepturile detaliate la punctul 7 de mai jos.. În cazul în care solicitați ştergerea datelor, însă aveți cel puţin o comandă activă, cererea de ştergere a datelor va putea fi înregistrată numai după livrarea produselor şi finalizarea ultimei comenzi active.

Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, Overground Music SRL va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Overground Music SRL pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.

 5. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, Overground Music SRL poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină Overground Music SRL în desfășurarea activității prin intermediul site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • pentru administrarea site-ului și procesarea comenzilor efectuate;
  • pentru livrarea rapidă în sistem door-to-door a comenzilor efectuate; partenerul agreat de Overground Music SRL pentru aceasta este SC FAN Courier Express SRL căruia îi puteți consulta propria politică de confidențialitate și politică de prelucrare a datelor cu caracter personal.
  • în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către Overground Music SRL prin intermediul site-ului;
  • pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui; printre companiile partenere în acest sens se numără Google Ireland Ltd, Facebook Ireland Ltd, Bandcamp, Inc.
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor; printre companiile partenere în acest sens se numără Google Ireland Ltd.
  • pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege; partenerul nostru pentru comunicări comerciale de marketing este Mailchimp operat de The Rocket Science Group LLC cu sediul în statul Georgia, SUA, iar datele dumneavoastră cad sub incidența politicii de confidențialitate a The Rocket Science Group LLC pe care o puteți consulta aici.
  • atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

6. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către Overground Music SRL pot fi transferate în afara României, către state din Uniunea Europeană cât și către Statele Unite ale Americii (acest transfer fiind aflat sub incidența Scutului de Confidențialitate UE-SUA).

7. Drepturile de care beneficiați

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către Overground Music SRL, conform celor descrise în prezentul document;
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea Overground Music SRL cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare – modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor etc.;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri nejustificate, de către Overground Music SRL a datelor cu caracter personal inexacte/nejustificate, precum și completarea datelor incomplete. Rectificarea/completarea va fi comunicată fiecărui destinatar către care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
  • dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive:
    • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
    • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
    • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidența căruia se află operatorul.
  • Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, Overground Music SRL să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;
  • dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care:
    • persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
    • persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către Overground Music SRL către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
  • dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
    • în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al Overground Music SRL sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care Overground Music SRL poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
    • în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
  • dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email billing@overground.ro.