BIOGRAFIE

P

ovestea Luciei începe în 2011, pe micul balcon din apartamentul părinților ei, cu o chitară, o cameră digitală și o puternică dorință de a fi remarcată de trupa ei preferată de la noi – The MOOoD. Avea să înregistreze un cover, nimic deosebit, fără efecte speciale, urmând să-l publice pe pagina lor de Facebook. Ei aveau să-l aprecieze și asta urma să fie tot.

L

ucia nu avea să se dea bătută, însă, așa că la câteva luni distanță a mai făcut o încercare, puțin diferită; același balcon, aceeași cameră, dar de data asta cu o clapă în loc de chitară. Urma să înregistreze un cover după „Silence” și să-l pună pe pagina lor de Facebook, iar lor avea să le placă la nebunie, insistând să filmeze un videoclip pentru el. Un clip cu nimic deosebit, fără efecte speciale, dar care avea să devină viral în toată lumea strângând peste un milion de vizualizări în doar câteva luni.

Live line-up

Lucia – voce
Teodora Opriși – backing
Matei Pușcaru – bass, synth
Paul Drăgușin – clape, samples
Corina Ciuplea – violoncel
Alex Neagu – tobe

Discografie

2015 – Silence / CD

2018 – Samsara / CD

A

u urmat un contract cu Global Records, noi piese și noi concerte, debutul live având loc la ediția din 2012 a Summer Well pe o scenă amenajată special pentru ea. De atunci, cu fiecare concert și fiecare nou single, Lucia a lucrat pas cu pas la descoperirea propriului său stil indie/pop și la punerea pe picioare a unui sound propriu.

A

cum, Lucia își promovează primul disc de studio, Silence, lansat la sfârșitul lui 2015. Cel mai nou videoclip, „Strong”, este filmat la Castelul Bran.

BREATHE, IT'S THE FRESH AIR OF THE LONELY AND LOST

CONCERTE