Despre concurs

“Rock Your High School” e un concurs care se adresează trupelor de muzică ale căror membri sunt elevi de liceu, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 19 ani. Obiectivele sale sunt încurajarea şi promovarea trupelor de muzică din licee.

Organizat vreme de patru ediții în parteneriat cu formația byron (2009, 2010, 2011, 2013), concursul revine în 2017 ca un proiect de sine stătător al Overground Music.

ROCKYOURHIGH.SCHOOL

Pentru ediția a cincea de Rock Your High School (2017), trupele se pot înscrie pe site-ul concursului până pe data de 12 august 2017 inclusiv. Opt dintre acestea vor fi selecționate pentru semifinala live ce va avea loc pe 25 august 2017 la Râșnov. Patru trupe finaliste se vor întrece în Marea Finală de pe 9-10 septembrie de la Bacău.

Marele premiu constă în ore de studio pentru înregistrarea unui material, mix, master și campanie de lansare pentru acesta. Radio Guerrilla oferă un concert live în studio în cadrul GuerriLIVE Radio Session cu Bogdan Șerban. Festivalul Jazz in the Park Cluj-Napoca oferă un slot în ediția din 2018 a festivalului.

ÎNSCRIERE

Timp rămas

Scurt istoric

În patru ediții desfășurate până în prezent, Rock Your High School a descoperit peste 90 de formații de liceeni provenind din 33 de orașe din toată țara.

Dintre acestea, 26 de formații s-au întâlnit la București pentru a cânta în finalele live ale concursului, 10 dintre acestea fiind din București și 16 din restul țării (Cluj, Piatra Neamț, Întorsura Buzăului, Oradea, Reșița, Iași, Timișoara, Constanța, Galați, Bistrița, Târgu Secuiesc).

Câștigători

Youvenis

(Întorsura Buzăului)

  • Premiul Radio Guerrilla: Anysound (Oradea)
  • Premiul Jazz in the Park: Youvenis (Întorsura Buzăului)
  • Premiul Ultimate Sound pentru cea mai bună voce: Zsuzsana Cerveni – Timeline (București)
  • Premiul II: Crossbone (București)