Componență

Doru Trăscău – voce, chitară
Andrei Zamfir – chitară
Cristian Chiru – bass
John Ciurea – tobe

Discografie

2010 – Now In Stereo / CD
2011 – Fortunes / EP
2012 – Gândurile Remixed / EP
2017 – Ușor distorsionat / CD

BIOGRAFIE

T

he Mono Jacks sunt o colecție de gânduri și emoții puse pe note. Vei simți asta cu ușurință dacă ajungi la un concert de-al lor și probabil că vei remarca și că în spatele unei melancolii aproape permanente e o energie care te frământă invariabil. Toate acestea au început să prindă viață în toamna lui 2008 la inițiativa lui Doru Trăscău, cunoscut deja publicului din activitatea cu formația ab4.

T

rupa a avut parte de un debut excelent, cu un prim disc Now In Stereo lansat în 2010 și un răspuns entuziast din partea publicului pentru single-urile „Maria” și „Woman”. În timp, formația a adunat în palmares o impresionantă activitate concertistică atât în cluburi cât și la mari festivaluri – Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTMania, TIFF.

A

lbumul de debut este urmat de două EP-uri, Fortunes de la sfârșitul anului 2011 fiind reprezentativ datorită single-ului “Gândurile” și marcând un punct de referință în activitatea compozițională a formației. Succesul piesei a adus după sine un experiment îndrăzneț pentru The Mono Jacks, trupa lansând în mai 2012 EP-ul Gândurile Remixed cu reinterpretări ale acesteia realizate de artiști precum Brazda lui Novac, The Pixels sau L’Orchestre de Roche.

D

upă o perioadă de pauză, The Mono Jacks revin în 2015 într-o componență proaspătă cu un nou single, „Tablou”, „o poveste despre iubire și șanse ratate” menită a da tonul unui nou început. Continuând anul cu câteva apariții live și lucrând simultan la compoziții noi, The Mono Jacks lansează în vara lui 2016 „Drumul” – o nouă piesă răscolitoare ce ne arată o formație aflată într-un vârf de formă și de inspirație.

C

el mai nou single, „Un sfert de secundă”, lansat în ianuarie 2017, se va regăsi pe viitorul album de studio la care trupa lucrează în prezent.

CONCERTE